По одлуци жирија, најбоља представа XIII Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“ је „Протуве пију чај“ по тексту Драгослава Михаиловића, у режији Милана Вељковића, Театра „Ресава“ Центра за културу из Деспотовца.

Foto: RTV Biser

Награду је, у име позоришта, примио Александар Ивановић. Као и сваке године, најбоља представа са фестивала „Живка Матић“ наступиће на затварању фестивала „Миливојев штап и шешир“.

Жири који је радио у саставу: Горан Јовановић, критичар, Душан Радовановић, наставник биологије и Тијана Дрндаревић, професор српског језика и књижевности донео је одлуку да за најбољу глумицу фестивала прогласи Милицу Пешић која је тумачила улогу Евице у представи „Покондирена тиква“ Дома културе „Влада Марјановић“ из Старог Села.

Жири је за најбољег глумца прогласио Ивана Драгојловића који је тумачио улогу Петра у представи „Сабирни центар“ ОАП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића. Награде , уметничке слике – поклон Удружења ликовних стваралаца “Милена Павловић Барили“ Пожаревац и пригодна Одличја доделила је госпођа Галина Перић, в.д. директорка Центра за културу.

На крају фестивала, у част наградјених, наступило је Градско позориште из Јагодине са представом „Саб(х)рана дела Виљема Шекспира