По одлуци жирија, најбоља представа XIII Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља “Живка Матић” је “Протуве пију чај” по тексту Драгослава Михаиловића, у режији Милана Вељковића, Театра “Ресава” Центра за културу из Деспотовца
Награду је, у име позоришта, примио Александар Ивановић. Као и сваке године, најбоља представа са фестивала “Живка Матић” наступиће на затварању фестивала “Миливојев штап и шешир”.
Жири који је радио у саставу: Горан Јовановић, критичар, Душан Радовановић, наставник биологије и Тијана Дрндаревић, професор српског језика и књижевности донео је одлуку да за најбољу глумицу фестивала прогласи Милицу Пешић која је тумачила улогу Евице у представи “Покондирена тиква” Дома културе “Влада Марјановић” из Старог Села .
Жири је за најбољег глумца прогласио Ивана Драгојловића који је тумачио улогу Петра у представи “Сабирни центар” ОАП “Бранислав Нушић” из Малог Црнића. Награде , уметничке слике – поклон Удружења ликовних стваралаца ”Милена Павловић Барили” Пожаревац и пригодна Одличја доделила је госпођа Галина Перић, в.д. директорка Центра за културу.
На крају фестивала, у част наградјених, наступило је Градско позориште из Јагодине са представом “Саб(х)рана дела Виљема Шекспира

Podeli