Po odluci žirija, najbolja predstava XIII Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“ je „Protuve piju čaj“ po tekstu Dragoslava Mihailovića, u režiji Milana Veljkovića, Teatra „Resava“ Centra za kulturu iz Despotovca.

Foto: RTV Biser

Nagradu je, u ime pozorišta, primio Aleksandar Ivanović. Kao i svake godine, najbolja predstava sa festivala „Živka Matić“ nastupiće na zatvaranju festivala „Milivojev štap i šešir“.

Žiri koji je radio u sastavu: Goran Jovanović, kritičar, Dušan Radovanović, nastavnik biologije i Tijana Drndarević, profesor srpskog jezika i književnosti doneo je odluku da za najbolju glumicu festivala proglasi Milicu Pešić koja je tumačila ulogu Evice u predstavi „Pokondirena tikva“ Doma kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela.

Žiri je za najboljeg glumca proglasio Ivana Dragojlovića koji je tumačio ulogu Petra u predstavi „Sabirni centar“ OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića. Nagrade , umetničke slike – poklon Udruženja likovnih stvaralaca “Milena Pavlović Barili“ Požarevac i prigodna Odličja dodelila je gospođa Galina Perić, v.d. direktorka Centra za kulturu.

Na kraju festivala, u čast nagradjenih, nastupilo je Gradsko pozorište iz Jagodine sa predstavom „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira