Na zasedanju Skupštine opštine Malo Crniće, na kojoj je predsedavala Goranka Stević, jednoglasno je usvojena izmena i dopuna odluke o finansijskoj podršci porodicama s decom. Ova odluka omogućava besplatne udžbenike za sve osnovce u opštini Malo Crniće, a za tu svrhu je izdvojeno 8 miliona dinara. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je dodelilo opštini Malo Crniće 5.287.956 dinara, što čini 60% potrebnih sredstava. Preostalih 40% će biti pokriveno iz lokalnog budžeta.

Foto: RTV Biser

Mališa Antonijević, predsednik opštine, istakao je da je Malo Crniće, pored Beograda, jedina opština u Srbiji koja je obezbedila besplatne udžbenike za sve osnovce.

„Zahvaljujući podršci Vlade Srbije, Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i ministarke Darije Kisić, sa kojom smo zaključili ugovor, mogli smo ostvariti ovaj projekat. Čak i da nismo prošli na konkursu, sredstva bi smo obezbedili iz opštinskog budžeta, jer je ovo izuzetno važna pomoć mladima,“ rekao je Antonijević.

Odluka o povećanju naknade za rad odbornika i članova različitih tela Opštine predviđa mesečnu naknadu od 8.000 dinara za odbornike, umesto dosadašnjih 6.000 dinara po sednici. Predlog liste „Srbija protiv nasilja“ bila je da se iznos poveća na 20.000 dinara.

Na sednici je prihvaćen izveštaj o usklađenosti planiranih i ostvarenih aktivnosti JKP „Čistoća“ za 2023. godinu, kao i izveštaj o radu za 2023. godinu i program rada Turističke organizacije za 2024. godinu.