Izvor: eKapija

YоuTube је најавио промене које су већ почеле да се дешавају на њиховој платформи YоuTubе Мusic.

У питању је приказивање текстова песама које се тренутно слушају. Из компаније очекују да побољшају своје место међу стреаминг платформама за музику.

Kорисници апликације YоuTubе Мusic могу да користе нову опцију приказивања текстова песама док их слушају. Ако желите да видите текст неке песме, када вам је отворена, само додирните дугме „и“ на левој страни екрана.

Сви они који користе wеб верзију ове апликације неће моћи да испробају нову опцију, бар не још, како је најављено из YоuTubе-а. За сада ће ова нова опција радити само на Андроид и иОС апликацијама, док ће се за wеб верзију чекати још мало.

Kонкуренција већ има своју опцију, па тако Apple Мusic и Spotify такође приказују текстове песама које слушате. Они нуде и напредне опције унапређивања текста песме у реалном времену и то док се песма репродукује. Што се YоuTubе Мusic апликације тиче, за сада морате ручно да прегледате текст песме повлачећи га према доле, ако желите да пратите песму.

Након испробавања ове опције, делује да YоuTubе није завршио посао. Неке песме немају текстове, а из YоuTubе-а најављују да свакодневно сарађују са ЛyрицФинд-ом на унапређењу и додавању текстова. Очекује се да ускоро све буде комплетирано и функционално.