Izvor: eKapija

YouTube je najavio promene koje su već počele da se dešavaju na njihovoj platformi YouTube Music.

U pitanju je prikazivanje tekstova pesama koje se trenutno slušaju. Iz kompanije očekuju da poboljšaju svoje mesto među streaming platformama za muziku.

Korisnici aplikacije YouTube Music mogu da koriste novu opciju prikazivanja tekstova pesama dok ih slušaju. Ako želite da vidite tekst neke pesme, kada vam je otvorena, samo dodirnite dugme „i“ na levoj strani ekrana.

Svi oni koji koriste web verziju ove aplikacije neće moći da isprobaju novu opciju, bar ne još, kako je najavljeno iz YouTube-a. Za sada će ova nova opcija raditi samo na Android i iOS aplikacijama, dok će se za web verziju čekati još malo.

Konkurencija već ima svoju opciju, pa tako Apple Music i Spotify takođe prikazuju tekstove pesama koje slušate. Oni nude i napredne opcije unapređivanja teksta pesme u realnom vremenu i to dok se pesma reprodukuje. Što se YouTube Music aplikacije tiče, za sada morate ručno da pregledate tekst pesme povlačeći ga prema dole, ako želite da pratite pesmu.

Nakon isprobavanja ove opcije, deluje da YouTube nije završio posao. Neke pesme nemaju tekstove, a iz YouTube-a najavljuju da svakodnevno sarađuju sa LyricFind-om na unapređenju i dodavanju tekstova. Očekuje se da uskoro sve bude kompletirano i funkcionalno.