У пожаревачким и костолачким пиљарницама и трговинским радњама готово и да нема лимуна. Пре проглашења ванредног  стања, коштао је око 150 динара, а у мањем броју продавница где има лимуна, цена је скоро дупло скочила, негде је и 300 динара килограм.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић напомиње да увоз воћа иде успорено и да испоруке касне од једног до пет дана, док испоруке из Италије касне и до 15 дана.

„Сада нема разлога за забринутост, у то нас уверавају и трговински ланци. Немам разлога да нешто скривам, за сада нема разлога за бригу“, додаје Љајић.

Министар је гостујући у Дану уживо рекао да је проблем дефицит возача у транспорту робе, да су возачи преуморни, да често морају да се тестирају, а понекад и да иду у карантин.

На питање гледалаца да је скичила цена лимуна, Љајић одговара да је цена овог воћа скочила и до 40 одсто. Истиче да држава нема ту могућност да контролише цену свих врста робе, иако се , како додаје и о томе размишљало. Због тога очекује повећање цене свих цитруса.

Извор: РТВ „Бисер“, Н1

Фото: Pixabay