На 16. свечаностима „Миливојев штап и шешир“ синоћ је одиграна последња такмичарска представа. Милановачко позориште извело је комад „Силвија“, по тексту А.Р. Гарнија, у режији Бранка Кнежевића.

Глумац Михаило Ристић

Жири је за сликовито приказани лик наградио Михаила Ристића за улоге Том/Филис/Лесли, док је последњи, овогодишњи освајач штапа Татјана Рашић за улогу Силвије.

Вечерас ће публика сазнати ко је најбољи глумац XВИ Аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир“ и добитник Миливојевог шешира.

Глумица Татјана Рашић

У конкурецији су Наташа Роквић, за улогу Каролине Нојбер у истоименој представи, Јана Мијаиловић, за улогу Председнице у представи „Посета старе даме“, Марија Дебељаковић Стефановић, за улогу Сузет у представи „Пиџама за шесторо“, Зоран Живковић, за улогу Јокице у представи „Уморни“, Илија Ивановић, за улогу Валдемара у представи „Хамелн“ и Татјана Рашић, за улогу Силвије у истоименој представи.

Након доделе награде, у част победника, Театар „Ресава“ из Деспотовца извешће комад „Протуве пију чај“, по тексту Драгослава Михаиловића, у режији Милана Вељковића. Њима је припала част да затворе свечаности као победници смотре „Живка Матић“.

Програм почиње у 20 сати у Великој сали Центра за културу Пожаревац, а карте по цени од 300 динара могу се купити на билетарници ЦЗК.

Autor: RTV „Biser“

Foto: Bojan Nikolić