Извор: ртвбисер/Фото: https://covid19.rs

 

Министарство здравља објавило је упутство за пацијенте који долазе у привремену болницу на Београдском сајму.

Пацијент је обавезан да понесе сву своју медицинску документацију и лекове које пије као своју редовну терапију. Пацијенти би требало да понесу и ствари за личну хигијену: пиџаму, папуче, патике, тренерку или другу удобну одећу и то за барем 2 пресвлаке, пешкире, баде мантил (по жељи), чашу (најбоље пластичну), тоалет папир и убрусе (по жељи), наводи се на сајту цовид.рс.

Кревети имају постељину и имаће једнократну постељину, али уколико желе, пацијент могу да понесу своју као и јастук и ћебе.

Пацијенти могу да понесу своје телефоне, лаптоп или таблет рачунаре као и пуњаче, мада ће бити на сајму додатних за оне који забораве своје. Препорука је да се понрсу и слушалице.

Такође се наводи да су хале Сајма су под сталним надзором медицинског особља и поседују адекватно опремљене ординације а пацијентима ће на располагању бити и психијатријска подршка. Све хале Сајма се греју.

Пацијентима ће бити обезбеђена исхрана а у халама обезбеђени су тоалети, као и додатни тоалети и тушеви.

Цео сајам покривен је добром wи-фи конекцијом и свака соба у халама има своје прикључке за струју

Пацијентима дозвољено кретање по халама Сајма у оквиру којих је постављен карантин, у складу са својим физичким могућностима, уз молбу да кретање буде умерено јер је то повољније за здравствено стање

На сајту цовид19.рс наводи се да ће пацијентима бити на располагању телевизори, књиге, часописи, друштвене игре, компјутери