Izvor: rtvbiser/Foto: https://covid19.rs

 

Ministarstvo zdravlja objavilo je uputstvo za pacijente koji dolaze u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu.

Pacijent je obavezan da ponese svu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje pije kao svoju redovnu terapiju. Pacijenti bi trebalo da ponesu i stvari za ličnu higijenu: pidžamu, papuče, patike, trenerku ili drugu udobnu odeću i to za barem 2 presvlake, peškire, bade mantil (po želji), čašu (najbolje plastičnu), toalet papir i ubruse (po želji), navodi se na sajtu covid.rs.

Kreveti imaju posteljinu i imaće jednokratnu posteljinu, ali ukoliko žele, pacijent mogu da ponesu svoju kao i jastuk i ćebe.

Pacijenti mogu da ponesu svoje telefone, laptop ili tablet računare kao i punjače, mada će biti na sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje. Preporuka je da se ponrsu i slušalice.

Takođe se navodi da su hale Sajma su pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i poseduju adekvatno opremljene ordinacije a pacijentima će na raspolaganju biti i psihijatrijska podrška. Sve hale Sajma se greju.

Pacijentima će biti obezbeđena ishrana a u halama obezbeđeni su toaleti, kao i dodatni toaleti i tuševi.

Ceo sajam pokriven je dobrom wi-fi konekcijom i svaka soba u halama ima svoje priključke za struju

Pacijentima dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje

Na sajtu covid19.rs navodi se da će pacijentima biti na raspolaganju televizori, knjige, časopisi, društvene igre, kompjuteri