У Центру за културу Пожаревац, у понедељак су свечано отворене 16. Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“. Свечаности је отворило Позориште „Цастеллум“ из Костолца, представом „Каролина Нојбер“, Небојше Ромчевића, у режији Фуада Табучића.

За сликовито приказани лик, жири је наградио Валентина Ољачу за улогу Јохана Нојбера, док је за глумицу вечери и првог овогодишњег добитника штапа прогласио Наташу Роквић, за улогу Kаролине Нојбер.

Глумац Валентино Ољача

Глумица Наташа Роквић

На отварању свечаности, у име домаћина, публици се обратила директорка Центра за културу Пожаревац Галина Перић, док је пригодним говором, председник Скупштине Града Пожаревца  Бојан Илић прогласио свечаности отвореним.

Овогодишњи жири чине Дејан Цицмиловић, глумац, председник жирија, Соња Мирић-Младеновић, директорка Националне службе за запошљавање Пожаревац и Драгиша Живадиновић, глумац аматер.

Позориште „Крик“ из Крагујевца пожаревачкој публици ће се представити друге вечери, комадом Фридриха Диренмата „Посета старе даме“, у режији Мирослава Петровића.

Сваке вечери смотре, стручни жири доделиће реплику штапа Миливоја Живановића, док ће из круга целовечерњих добитника, награђен глумац/глумица добиће и реплику Миливојевог шешира, чиме ће бити заокружена награда.

Све представе су на програму од 20 сати у Великој сали Центра за културу Пожаревац. Карте по цени од 300 динара могу се купити на билетарници ЦЗК Пожаревац.

Аутор: РТВ „Бисер“

Фото: Бојан Николић