U Opštini Malo Crniće danas su potpisani ugovori sa korisnicima izabranim na javnom konkursu za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Foto: RTV Biser

Opština Malo Crniće je 5. septembra raspisala Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode, a danas su potpisani i trojni ugovori izmedju predstavnika opštine, izvođača radova i građana izabranih na konkursu.

U ime Opštine Malo Crniće prisutne je pozdravio predsednik Opštine Mališa Antonijević:

Foto: RTV Biser

“ Ovom prilikom želim da upoznam naše građane da u ovoj godini sprovodimo i druge mere energetske sanacije na teritoriji naše opštine, a realizacija ovih mera se očekuje u prvoj polovini sledeće godine. Postupci koji su u toku odnose se na sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača , termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode, a u narednom periodu imaćemo još jedan Javni poziv za sufinansiranje mere ugradnje solarnih panela.

Foto: RTV Biser

Sredstva za realizaciju Programa Opština je obezbedila od Ministrstva rudarstva i energetike 5.000.000 dinara i sopstveno učešće u istom iznosu. Maksimalni iznos sredstava podsticaja koji se dodeljuje građanima je u visini 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om, a maksimalno 420.000 dinara.