Vesti

Prodaja “sapuna” za mobilne telefone je skočila zbog straha od koronavirusa, a proizvođači tvrde da je “sapun” efikasan u ubijanju novog virusa od kojeg strahuje ceo svet.

Šta god dodirnete rukama, hranu, bakterije, prašinu, možete preneti na svoj mobilni i tako od njega napraviti čuvara bakterija. Kako se broj obolelih od koronavirusa povećava iz minuta u minut, sve više ljudi zanima kako održati mobilni čistim, a sada je jedan uređaj za čišćenje postao popularniji nego ranije, prenosi CNN.

Prodaja “PhoneSoap” veća je 20 puta u poslednjih mesec dana nego u isto vreme prošle godine. Ovaj proizvod čisti mobilni tako što ga “kupa” u UV zracoma, ali još nije poznato je li to efikasno za ubijanje virusa Sars-CoV-2, koji izaziva bolest COVID-19.

Kompanija je rasprodala svoje uređaje početkom marta, a sada prima narudžbe unapred za uređaje koji će biti isporučeni kupcima između 15. aprila i 30. juna.

“Korona virus nije nešto čemu se radujemo, ali je definitivno uticao na podizanje svesti o tome da mobilni mogu biti skladišta bakterija i da ih je važno adekvatno čistiti”, kaže Den Barns, suosnivač kompanije.

Linija “PhoneSoap” uključuje i uređaj “PhoneSoap3” – kutiju s UV svetlošću u koju mogu stati sve vrste mobilnih telefona. Kompanija prodaje i novi, veći uređaj, pod nazivom “HomeSoap”, u koji može da se stavi više uređaja.

Izvor: FoNet

Foto: Pixabay

Najčitanije objave