Продаја „сапуна“ за мобилне телефоне је скочила због страха од коронавируса, а произвођачи тврде да је „сапун“ ефикасан у убијању новог вируса од којег страхује цео свет.

Шта год додирнете рукама, храну, бактерије, прашину, можете пренети на свој мобилни и тако од њега направити чувара бактерија. Kако се број оболелих од коронавируса повећава из минута у минут, све више људи занима како одржати мобилни чистим, а сада је један уређај за чишћење постао популарнији него раније, преноси ЦНН.

Продаја „ПхонеСоап“ већа је 20 пута у последњих месец дана него у исто време прошле године. Овај производ чисти мобилни тако што га „купа“ у УВ зрацома, али још није познато је ли то ефикасно за убијање вируса Сарс-ЦоВ-2, који изазива болест ЦОВИД-19.

Kомпанија је распродала своје уређаје почетком марта, а сада прима наруџбе унапред за уређаје који ће бити испоручени купцима између 15. априла и 30. јуна.

„Kорона вирус није нешто чему се радујемо, али је дефинитивно утицао на подизање свести о томе да мобилни могу бити складишта бактерија и да их је важно адекватно чистити“, каже Ден Барнс, суоснивач компаније.

Линија „ПхонеСоап“ укључује и уређај „ПхонеСоап3“ – кутију с УВ светлошћу у коју могу стати све врсте мобилних телефона. Kомпанија продаје и нови, већи уређај, под називом „ХомеСоап“, у који може да се стави више уређаја.

Извор: ФоНет

Фото: Pixabay