Juče je održana šesnaesta sednica Skupštine opštine Malo Crniće na kojoj je data saglasnost na izveštaj o poslovanju JKP „Čistoća“ za prošlu godinu. Prema rečima direktora Miroslava Živojinovića preduzeće je ostvarilo pozitivan bilans. Prihodi su iznosili 39.225.931 dinar, rashodi 39.164.308 dinara, tako da je ostvarena bruto dobit od 61.622 dinara. Pored toga usvojena su rešenja o povećanju cene isporuke vode za 20 odsto i cene sakupljanja i odvoženja smeća za 22,33 odsto.

Foto: RTV Biser

 

Na sednici je usvojen drugi ovogodišnji rebalans budžeta. Razlozi za njegovo donošenje su raspodela primljenih tekućih namenskih transfera od Republike i raspodela rashoda u skladu sa prihodima, jer su ostvareni transferi od strane Ministarstva energetike u iznosu od 5 miliona dinara za stolariju i solarne panele i 7,5 miliona za put Boževac – Kobilje, od Ministarstva bez portfelja.

Data je saglasnost PU „14. oktobar“ da u jaslenoj i mešovitoj grupi u vrtiću „Zeka“ u Malom Crniću upisuje najviše 20 odsto veći broj dece po grupi, od broja utvrđenog na osnovu kriterijuma iz Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Donete su odluke: o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU „14. oktobar“, prečišćavanju i odvoženju atmosferskih i otpadnih voda, otkupu stanova u javnoj svojini.

Na sednici su Imenovani i novi članovi školskih odbora osnovnih škola „Moša Pijade“ Malo Crniće, „Milisav Nikolić“ Boževac, „Đura Jakšić“ Toponica i „Draža Marković Rođa“ Smoljinac.