Организатори Ролан Гароса објавили су да други Грен слем сезоне неће бити одржан као што је планирано крајем маја и почетком јуна због пандемије коронавируса.

Такмичење у Паризу померено је за период од 20. септембра до 4. октобра, али је и то подложно променама.

“Цео свет је погођен здравственом кризом повезаном са коронавирусом. Да би се обезбедило здравље и безбедност свих који су укључени организацију турнира, Тениска федерација Француске је донела одлуку да овогодишње издање Ролан Гароса буде одржано од 20. септембра до 4. октобра”, стоји у саопштењу, “Иако нико не може да предвиди каква ће ситуација бити 18. маја, садашње мере су учиниле да је немогуће за нас да наставимо са нашим припремама и као последица тога нисмо у могућности да одржимо турнир у оригиналном термину”.

Такође је наглашено да организатори због историје турнира не одустају од његовог одржавања ове сезоне и да је зато и донета одлука о померању.

“Донели смо тешку, али храбру одлуку у овој ситуацији без преседана, која је знатно еволуирала од прошлог викенда. Реагујемо одговорно и морамо да радимо заједно у борби да бисмо се постарали да сви буду здрави и безбедни”, рекао је Бернар Жудичели, први човек француског тениса.

У саопштењу се наводи и да сви који су купили карте могу или да траже повраћај новца или да их замене за нови термин.

Извор: Н1, Roland Garros

Foto: Roland Garros