Jedna od bolje organizovanih i prijatnijih promocija knjige koja se dogodila u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu ispunila je salu do poslednjeg mesta. U pitanju je druga knjiga sveštenika u penziji Dragana Dešića pod nazivom „Mi se nismo upoznali, mi se znamo“.

Neki od ljubitelja lepo pisane reči došli su čak iz Sremske Mitrovice, Beograda, Petrovca na Mlavi…zbog sat vremena provedenih na književnoj večeri. Znači, smatrali su da to neće biti izgubljeno vreme. A i zbog poštovanja prema tom čoveku. Znatiželjnijima preporučujemo da pronađu snimak besede oca Dragana sa tog događaja koji je počeo da se vrti po društvenim mrežama kako bi im bilo jasnije o kakvoj gromadi se radi. Eto, čovek koji je čuven po svom govorništvu i zaokupljanju pažnje napisao je ono što je želeo da kaže. Adrenalin i trema su učinili svoje. Ali dobro je uradio.

 

Ova napisana beseda je najbolji nagoveštaj onoga šta možete da očekujete dok čitate njegove knjige. Ko nije bio u prilici da čuje ove reči propustio je da se napuni energijom koja sliva blagodat niz dušu. Jedan od razloga ovolike posećenosti leži i u razlogu za energiju, užitak u slušanju pametnih ljudi i smehu koji je Dragan Dešić svojim britkim humorom preneo na publiku. Ova promocija bila je prepuna neke čudnovate energije.