Војска Србије је, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта, осим у Моровићу припремила привремено насеље за спровођење мере карантина и у Суботици.

Насеље је контејнерског типа и намењено је за повратнике из иностранства који немају пријављено боравиште на територији Републике Србије а наши су држављани, као и за све оне за које лекари на границама оцене да могу да представљају здравствени ризик.

Реч је објектима прихватног центра Kомесаријата за избеглице и миграције, из кога су претходно мигранти превезени у прихватне центре у Сомбору и Шиду и центар за азил у Kрњачи. Објекте су дезинфиковали припадници јединица АБХО Војске Србије и они задовољавају стандарде предвиђене за спровођење мере карантина.

Истовремено, у објекту Војне установе „Моровић“, у којем је Војска Србије претходних дана подигла насеље шаторског типа, подигнути су додатни шатори за смештај до 300 особа.

Војска Србије је спремна и способна да изврши све задатке које добије у циљу заштите државе и грађана у условима ванредног стања уведеног ради сузбијања заразне болести ЦОВИД-19.

 

Извор:vs.rs

Фото: subotica.com