Милица Остојић познатија као Мица Трофртаљка преминула је у 77. години.

Била је српска фолк певачица, позната је по шаљивим, еротским фолк песмама, као и по појављивању у више српских филмова.

Критикована због природе својих песама, окарактерисаних као шунд, Мица често истиче да треба повести рачуна о приступу истим песмама, као и да не треба заборавити њихову намену. Певачица у документарном филму о својој каријери изјавила да је њен основни циљ био да кроз кафанско дружење забави и насмеје публику седамдесетих година. У истом филму осврнула се на пропаст југословенског кафанског духа и на комерцијализацију музике, те је, као пензионисана певачица, често одлазила у кафану само како би попила кафу и пуним плућима се надисала дуванског дима и мириса роштиља.

Певачку каријеру Милица је започела 1968. у свом родном селу Милићевци. У Нишу је снимила деби сингл са песмом Даворике дајке која је постала велики хит и више пута је обрађивана. Неке од њених најпознатијих песама су: Мица кројачица, Трофртаљка, Хоће деда мало меда, I лабави уме да забави, Мушко ми треба, Јеремији кунац до колена, Ја сам нови возач, Удри Миљу по фитиљу, Певачица сам од главе до пете, Седам дана нисам милована, Држ се кћери чврстог курса. Надимак Трофртаљка добила је по истоименој песми, што јој је касније постало и уметничко име. Њено име постало је и синоним за певачице које певају шаљиве, мангупске народне песме. Са Рамбом Амадеусом и Бором Чорбом снимила је песму „Америка и Енглеска биће земља пролетерска“, а са групом Twins обраду песме „Мотори2 групе Дивље јагоде.

Дана 1. септембра 2013. Трофртаљка је отишла у село Лисовић и тиме постала учесница пете сезоне ријалити-шоуа Фарма. Замисао је да такмичари бораве на сточарском имању и обављају сеоске послове, дневне и недељне задатке. Међутим, након само седам дана боравка на имању, Мица је из здравствених разлога одустала од даљег учешћа у ријалитију.

Снимила је 6 синглова, три албума, две компилације, као и 7 филмова – „Мирис пољског цвећа“ (1977) — Кафанска певачица, „Широко је лишће“ (1981), „Ми нисмо анђели“ (1992) — Мајка, „Лепа села лепо горе“ (1996) — Тета Ђана, „Ране“ (1998) — Муштерија, „А3 — Rock’n’Roll узвраћа ударац“ (2006) — Младина мајка, „Свети Георгије убива аждаху“ (2009) — Сврака I

Извор: Википедија