Milica Ostojić poznatija kao Mica Trofrtaljka preminula je u 77. godini.

Bila je srpska folk pevačica, poznata je po šaljivim, erotskim folk pesmama, kao i po pojavljivanju u više srpskih filmova.

Kritikovana zbog prirode svojih pesama, okarakterisanih kao šund, Mica često ističe da treba povesti računa o pristupu istim pesmama, kao i da ne treba zaboraviti njihovu namenu. Pevačica u dokumentarnom filmu o svojoj karijeri izjavila da je njen osnovni cilj bio da kroz kafansko druženje zabavi i nasmeje publiku sedamdesetih godina. U istom filmu osvrnula se na propast jugoslovenskog kafanskog duha i na komercijalizaciju muzike, te je, kao penzionisana pevačica, često odlazila u kafanu samo kako bi popila kafu i punim plućima se nadisala duvanskog dima i mirisa roštilja.

Pevačku karijeru Milica je započela 1968. u svom rodnom selu Milićevci. U Nišu je snimila debi singl sa pesmom Davorike dajke koja je postala veliki hit i više puta je obrađivana. Neke od njenih najpoznatijih pesama su: Mica krojačica, Trofrtaljka, Hoće deda malo meda, I labavi ume da zabavi, Muško mi treba, Jeremiji kunac do kolena, Ja sam novi vozač, Udri Milju po fitilju, Pevačica sam od glave do pete, Sedam dana nisam milovana, Drž se kćeri čvrstog kursa. Nadimak Trofrtaljka dobila je po istoimenoj pesmi, što joj je kasnije postalo i umetničko ime. Njeno ime postalo je i sinonim za pevačice koje pevaju šaljive, mangupske narodne pesme. Sa Rambom Amadeusom i Borom Čorbom snimila je pesmu „Amerika i Engleska biće zemlja proleterska“, a sa grupom Twins obradu pesme „Motori2 grupe Divlje jagode.

Dana 1. septembra 2013. Trofrtaljka je otišla u selo Lisović i time postala učesnica pete sezone rijaliti-šoua Farma. Zamisao je da takmičari borave na stočarskom imanju i obavljaju seoske poslove, dnevne i nedeljne zadatke. Međutim, nakon samo sedam dana boravka na imanju, Mica je iz zdravstvenih razloga odustala od daljeg učešća u rijalitiju.

Snimila je 6 singlova, tri albuma, dve kompilacije, kao i 7 filmova – „Miris poljskog cveća“ (1977) — Kafanska pevačica, „Široko je lišće“ (1981), „Mi nismo anđeli“ (1992) — Majka, „Lepa sela lepo gore“ (1996) — Teta Đana, „Rane“ (1998) — Mušterija, „A3 — Rock’n’Roll uzvraća udarac“ (2006) — Mladina majka, „Sveti Georgije ubiva aždahu“ (2009) — Svraka I

Izvor: Vikipedija