Ministarstvo odbrane je u svoj plan prodaje nepokretnosti uvrstila 11 vojnih objekata koji se nalaze u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi.

Plan prodaje obuhvata šest objekata Vojske Srbije koji se nalaze u Požarevcu.

Ministarstvo je po četvrti put raspisalo oglas za prodaju Doma Vojske Srbije koji se nalazi u Ulici Voje Dulića, ali do sada nije bilo interesovanja.

Sa spiska za prodaju nepokretnosti bila je oglašena prodaja i skladišta „Ćirikovac“, ali ni tu nije bilo interesovanja. Na ovom spisku se pored ova dva objekta nalazi i kasarna „Sopot“ i vežbališta koje se nalazi u blizini kasarne. U planu prodaje nalazi se i vojno skladište u naselju Ljubičevo i poligon, vežbalište i strelište u Vinogradskoj ulici.

U Petrovcu na Mlavi ministarstvo odbrane će oglasiti prodaju pet vojnih objekata koji nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije. Najveći objekat koji se nalazi u na spisku je kasarna „Jovan Šerbanović“ u Petrovcu na Mlavi. Na njenoj površini od 8,0981 hektara nalaze se 34 objekta. Pored kasarne nalazi se i vojno skladište u naselju Zabrđe i Klub Vojske Srbije u Petrovcu na Mlavi, vežbalište „Lipe“ kao i zemljište „Stara kasarna“.