U subotu, 21. marta, stupile su na snagu izmene i dopune Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, kojim se zabranjuje obavljanje javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju autobusima, osim posebnog linijskog prevoza, koji će privredni subjekti obavljati isključivo radi realizacije radnih zadataka zaposlenih, taksi prevoza, limo servis i prevoza za sopstvene potrebe.

U skladu sa  instrukcijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, preporučuje se privrednim subjektima, poslodavcima da  koriste poseban linijski prevoz zaposlenih, kao i prevoz za sopstvene potrebe, pod uslovima propisanim Zakonom o prevozu putnika.

Svi prethodno zaključeni ugovori o posebnom linijskom prevozu zaposlenih, ostaju na snazi, uz obavezu poštovanja svih propisanih mera nakon proglašenja vanrednog stanja. Poslodavci koji imaju veći broj zaposlenih imaju mogućnost da direktno sklope ugovor sa prevoznikom za prevoz svojih zaposlenih kao poseban linijski prevoz.

Svi poslodavci koji imaju sklopljene ugovore sa prevoznikom za prevoz svojih zaposlenih, neophodno je da dostave na mejl adresu: zjovovic@pozarevac.rs sledeće podatke:

naziv poslodavca,

definisanu rutu prevoza,

broj lica radno angažovanih,

vreme prevoza/učestalost,

naziv prevoznika,

registarske brojeve vozila i

imena vozača.

Radi podnošenja zahteva za prethodnu saglasnost Ministarstva i izdavanja dozvole lokalne samouprave za poseban oblik prevoza.

Za sva bliža obaveštenja poslodavci se mogu obratiti na sledeći mejl: zjovovic@pozarevac.rs

OBAVEZNA-INSTRUKCIJA-O-PRIMENI-UREDBE