Јавно комунално предузеће “Паркинг сервис” Пожаревац наставило је пројекат постављања бројача паркинг места. Постављена су два бројача на улазу у нови кружни ток из правца Аутобуске станице.

Нови бројачи показују број слободних паркинг места на паркиралиштима “Пијаца” и “Дом омладине”, чиме су како кажу у овом предузећу желели да возаче усмере на паркинг код Центра за културе, где увек могу да нађу слободно место.

Вредност ове набавке је 372.000 динара, а из “Паркинг сервиса” наводе да ће наставити са овим пројектом, будући да се показао као користан.

Пројекат постављања бројача паркинг места за затворена паркиралишта, покренут је прошле године са циљем да се возачима скрати време приликом тражења слободног паркинг места обзиром да дигитални бројачи показују у релном времену број слободних паркинг места на сваком затвореном паркиралишту.

Примећено је да затворена паркиралишта „Начелство“ и „Дом омладине“ нису искоришћена у свом пуном капацитету, док су истовремено на затвореном паркиралишту „Пијаца“ гужве и редови стална појава. Прошле године бројачи су постављени на две локације у граду, код Централне апотеке у улици Моша Пијаде и у Дринској улици код зграде Начелства, при чему је тада био циљ да се ефикасније користи паркинг „Начелство“.