Међународни биро Светског поштанског савеза доделио је Пошти Србије „Златни А сертификат за управљање квалитетом у међународном поштанском саобраћају“, саопштено је.

„Сертификат нивоа А (Злато)“ је највишег ранга и СПС га додељује поштанским управама за које се, на основу методологије за сертификовање управљања квалитетом, утврди да поштују највише међународне стандарде и процедуре у поштанском саобраћају. Тај сертификат траје три године.

„Златни стандард“ ће Пошти Србије бити званично уручен на 27. Kонгресу Светског поштанског савеза, у августу ове године у Абиџану, у Обали Слоноваче, обавестио је в.д. директорку Поште Србије Миру Петровић генерални директор СПС Бишар Хусеин.

Пошта Србије је саопштила да се тиме потврђује да она „у свему испуњава највише међународне стандарде и прописе у обављању међународног поштанског саобраћаја“.

Односно, пише у саопштењу о томе, да се „пријем, прерада, пренос и уручење поштанских пошиљака у међународном поштанском саобраћају пружају строго у складу са дефинисаним актима и по највишим стандардима Светског поштанског савеза“.

Извор: Н1, Бета