Do ponedeljka prijava penzionera za novčanu podršku države: Prvenstvo imaju penzioneri sa najnižim primanjima

man sitting on bench
Spread the love

Penzioneri sa skromnijim primanjima mogu se prijaviti do ponedeljka, 29. aprila, za solidarne pakete pomoći preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije Nezavisnost. Rang-liste će biti objavljene u utorak, 30. aprila, na oglasnim tablama udruženja penzionera i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

man sitting on bench
Foto: Unsplash

Prethodno su ove penzionerske organizacije putem svojih opštinskih udruženja i odbora lansirale javni poziv za prijavu za solidarnu pomoć, a sredstva su obezbedili Fond PIO.

Glavni kriterijum za dodelu ove pomoći je primanja penzije do 24.987,67 dinara. Prilikom prijave, penzioneri treba da donesu poslednji penzijski ček i izveštaj iz banke kao dokaz o visini penzije.

Ako penzioner prima i stranu penziju, treba da pruži izvod iz banke koji pokazuje visinu te penzije. Ukupna domaća i strana penzija ne smeju preći sumu od 24.987,67 dinara.

Organizacija jedinstvene nabavke paketa poverena je Savezu penzionera Srbije. Prema javnom pozivu za nabavku, svaki paket će imati identičan sadržaj i sastojiće se od: kilograma soli, kilograma šećera, dva kilograma brašna, litra ulja, 400 g pirinča, 400 g testenine, kesice supe, konzerve tunjevine, sapuna, paste za zube i tri kilograma deterdženta za pranje veša.


Spread the love