U „crvenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac hospitalizovano ukupno 55 pacijenata, 46 iz Braničevskog okruga

Spread the love

Prema odluci Ministarstva zdravlja, požarevačka bolnica je od ponedeljka kovid bolnica za sve obolele iz Srbije. Tim povodom bolnica je uputila saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti:

RTV „Biser“ arhiva

„Opšta bolnica Požarevac prema odluci Ministarstva zdravlja, od 6. jula je kovid bolnica za sve obolele iz Srbije. U tu svrhu obezbedili smo 230 bolničkih postelja na infaktivnom i internom odeljenju koji su striktno odvojeni kao „crvena zona“ i potpuno su fizički zasebne celine od tzv „zelene zone“ gde se nastavlja nesmetan rad sa smanjenim kapacitetom.

Ako se ukaže potreba postoji mogućnost proširenja kapaciteta za još 10 – 15 kreveta za kovid pacijente.

Do 6. jula u podne u „crvenoj zoni“ OB Požarevac je hospitalizovano ukupno 55 pacijenata, 46 iz Braničevskog okruga i devet iz drugih gradova, uglavnom iz Beograda. Od ukupnog broja, 25 su pozitvni na koronavirus, dok su ostali testirani i očekuju se rezultati. Svi imaju simptome koji mogu ukazati na prisustvo virusa.

U našoj bolnici na lečenju će biti samo oboleli sa srednjom i lakšom kliničkom slikom, kod kojih ne postoji potreba za priključivanje na respirator, dok se teži slučajevi leče u Beogradu.

Ističemo da je povećan broj hospitalizovanih građana Braničevskog okruga sa simptomima koronavirusa. U poslednjih pet dana prima se u proseku po deset pacijenata iz našeg okruga, zbog čega savetujemo oprez i primenu svih propisanih mera zaštite.

U skladu sa odlukom ministra zdravlja, Opšta bolnica Požarevac će medijima dostavljati izveštaje o svakoj bitnoj promeni broja obolelih i hospitalizovanih pacijenata, kako bi javnost bila blagovremeno i istinito informisana“, navodi se u saopštenju.

Autor: RTV „Biser“


Spread the love