U okviru devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd  pokreće nabavku za izvođenje radova na izgradnji 133 stana u beogradskom naselju Dr.Ivana Ribara.

Stanovi su namenjeni izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koji žive na  teritoriji Republike Srbije.

Raspisivanje nabavke za izbor izvođača radova na izgradnji 133 stambene jedinice očekuje se početkom aprila, a nabavka će biti objavljena na sajtu Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru  www.piu.rs

Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova u okviru devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa očekuje se krajem juna, a rok za izgradnju stanova je 400 dana.

U narednom periodu planirano je useljenje 276 korisničkih porodica u Novom Sadu u okviru petog potprojekta, dvadeset u Užicu, 16 korisničkih porodica u Bačkoj Palanci dok će u Bačkom Petrovcu stambeno pitanje rešiti tri korisničke porodice.

Takođe, u okviru petog projekta Regionalnog stambenog useljenja planirano je useljenje korisnika u Valjevu, Novom Pazaru, Irigu, Užicu,Požarevcu i Svilajncu.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Za dodatne informacije možete se obratiti Jeleni Tomić iz „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd na 065/200 90 72, ili jelena.tomic@piu.rs

 

Foto: novosti.rs