Свечаности „Миливојев штап и шешир“, отвара костолачко позориште „Цастеллум“, представом „Каролина Нојбер“, по тексту Небојше Ромчевића и у режији Фуада Табучића, које први пут учествује на овим сусретима.

Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“, сусрети варошких позоришта Србије, 16. по реду, одржаће се до 1. марта, а пожаревачка публика ће бити у прилици да види шест представа у такмичарском програму и једну у част награђених последње вечери.

Позориште „Крик“ из Крагујевца пожаревачкој публици ће се представити у уторак, 25. фебруара, комадом Фридриха Диренмата „Посета старе даме“, у режији Мирослава Петровића.

Треће вечери (26.02.), публика ће моћи да гледа представу „Пиџама за шесторо“, по тексту Марка Камелотија и у режији Велимира Митровића, у извођењу јагодинског Градског позоришта.

Четврте вечери (27.02.)пред публику ће изаћи домаћини – Позориште „Миливоје Живановић“, које ће извести комад Небојше Ромчевића „Уморни“, чију режију потписује Фуад Табучић, што је један од куриозитета ове смотре на којој ће бити изведена два Ромчевићева комада и оба у Табучићевој режији.

Академско позориште СКЦ Крагујевац ће извести комад „Хамелн“ пете вечери смотре (28.02). Представа је рађена по мотивима текста Марије Стојановић, а режирао је Костадин Стојадинов.

Шесто вече (29.02) је резервисано за Милановачко позориште из Горњег Милановца, које ће извести представу „Силвија“, по тексту А.Р. Гарнија, у режији Бранка Кнежевића.

У част награђених, завршне вечери (01.03.) публика ће гледати представу „Протуве пију чај“, Драгослава Михаиловића, у режији Милана Вељковића и у извођењу Театра „Ресава“, Центра за културу Деспотовац.

Сваке вечери смотре, стручни жири, који ради у саставу Дејан Цицмиловић – глумац, председник жирија, Соња Мирић-Младеновић, дир.Националне службе за запошљавање и Драгиша Живадиновић, песник доделиће реплику штапа Миливоја Живановића, док ће из круга целовечерњих добитника, награђен глумац/глумица добиће и реплику Миливојевог шешира, чиме ће бити заокружена награда.

Све представе су на програму од 20 сати у Великој сали Центра за културу Пожаревац. Карте по цени од 300 динара, као и комплет карата за све представе од 1.470 динара, већ од данас се могу купити на билетарници ЦЗК Пожаревац.

Аутор/фото: РТВ „Бисер“