Поводом актуелне ситуације изазване корона вирусом (COVID 19), Привредна комора Србије, као одговоран партнер привреди, покренула је нови, специјализовани инфо сервис путем којег привредници могу да се информишу о свим кључним питањима везаним за пословање у земљи и иностранству, утицају на поједине секторе, као и о најновијим дешавањима, званичним препорукама и мерама.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж позвао је привреднике да се преко новог инфо сервиса обрате комори и добију информације и препоруке како да заштите свој посао и прилагоде условима пословања и актуелним мерама.

„Привредници могу да се информишу о актуелностима у вези са транспортом, обезбеђењем сировина, снабдевањем, извозом и увозом са најпогођенијих тржишта, учешћем на сајмовима, препорукама пословања за тренутно најугроженије секторе привреде и добију савете како да реорганизују логистику. Циљ нам је да пружимо подршку привредницима и да заједничким решењима умањимо последице по пословање ваше компаније и привреде Србије у целини“, поручио је Чадеж.

Стручне службе Привредне коморе Србије у сталном су контакту са представницима Владе Србије, ресорних министарстава, надлежних институција,  као и међународних пословних асоцијација и организација, преко мреже привредних комора, како би помогли привредницима да превазиђу изазове и смање негативни утицај корона вируса на пословне резултате и билатералне економске релације са страним партнерима.

Привредници могу послати питања мејлом на: covid19@pks.rs. За додатне информације и пријаве доступан је и телефон 0800 808 809.

Извор: ПКС

Фото: rs.n1info.com