Singlom „Udahni“ Marko Šelić Marčelo najavio je novi album „Nojeva varka“, koji će posle šest godina diskografske pauze objaviti za „Lampšejd mediju“. Osim Marčela, pesmu „Udahni“ autorski potpisuju Nevena Glibetić Nensi, Rade Sklopić Rajd i Filip Krumes, dugogodišnji saradnici koji i ovog puta stoje iza konceptualnog dela od 13 pesama i nekoliko „intermeca“.

„Tema nam je pokušaj lične, pojedinačne ravnodušnosti kao odgovor na opštu“, objašnjava Marčelo, koji uporedo radi na albumu i novom romanu. „Svojevrsna emigracija u sebe same, u Nojevu barku usred potopa, u ulogu pukog posmatrača umesto aktera.“

Kroz pesme koje funkcionišu kao poglavlja priče, premda će svaka moći da se sluša i zasebno, album preispituje možeš li postati flegma ako nisi. U tom smislu priča putuje do sopstvenog naslova, do činjenice da je barka jalova odluka ako naprosto nisi odustajač.

Spot za pesmu „Udahni“ snimljen je u Šabačkom pozorištu, u režiji Nemanje Maraša i već ima skoro 200 hiljada pregleda na You tube-u.

Izvor: Novosti

Foto: You tube