Vesti

Turnir u Indijan Velsu koji je trebalo je da se održi od 9. do 23. marta, neće se održati zbog koronavirusa.

Odeljenje za javno zdravlje okruga Riverside proglasilo je epidemiju u dolini Coachella nakon potvrđenog lokalnog slučaja koronavirusa (COVID-19). Kao rezultat, 2020 BNP Paribas Open se neće održati u ovom trenutku zbog zabrinutosti oko koronavirusa i sigurnosti učesnika i polaznika događaja. Ovo je preporuka medicinskih radnika, centara za kontrolu bolesti (CDC) i države Kalifornije.

„U ovom trenutku postoji preveliki rizik za javno zdravlje područja okruga Riverside zbog ovakvog okupljanja“, rekao je dr David Agus, profesor medicine i biomedicinskog inženjerstva na Univerzitetu Južna Kalifornija. „Nije u interesu javnosti navijača, igrača i susednih oblasti da se ovaj turnir nastavi. Svi se moramo udružiti da bismo zaštitili zajednicu od epidemije koronavirusa.“

„Zahvalni smo što se organizatori turnira zauzimaju kako bi osigurali javno zdravlje i sigurnost,“ rekao je Martin Massiello, izvršni potpredsednik i glavni operativni direktor kompanije Eisenhover Health.

„Veoma smo razočarani što se turnir neće održati, ali najvažnije je zdravlje i sigurnost lokalne zajednice, navijača, igrača, volontera, sponzora, zaposlenih, dobavljača i svih koji su uključeni u događaj“, rekao je direktor turnira. Tommi Haas. „Spremni smo da turnir odložimo i istražićemo opcije.“

Svaki pokrovitelj koji je kupio ulaznice direktno sa turnira može zatražiti povrat turnira za 2020. godinu ili kredit za turnir 2021. godine. Pokrovitelji mogu da posete vvv.bnpparibasopen.com/coronavirus i zatraže povraćaj novca.

Na ovom turniru trebalo je da igra i Novak Đoković u singlu i u dublu sa Viktorom Troickim.

Izvor/foto: ATP Tour

Najčitanije objave