Турнир у Индијан Велсу који је требало је да се одржи од 9. до 23. марта, неће се одржати због коронавируса.

Одељење за јавно здравље округа Риверсиде прогласило је епидемију у долини Цоацхелла након потврђеног локалног случаја коронавируса (ЦОВИД-19). Као резултат, 2020 БНП Парибас Опен се неће одржати у овом тренутку због забринутости око коронавируса и сигурности учесника и полазника догађаја. Ово је препорука медицинских радника, центара за контролу болести (ЦДЦ) и државе Калифорније.

„У овом тренутку постоји превелики ризик за јавно здравље подручја округа Риверсиде због оваквог окупљања“, рекао је др Давид Агус, професор медицине и биомедицинског инжењерства на Универзитету Јужна Калифорнија. „Није у интересу јавности навијача, играча и суседних области да се овај турнир настави. Сви се морамо удружити да бисмо заштитили заједницу од епидемије коронавируса.“

„Захвални смо што се организатори турнира заузимају како би осигурали јавно здравље и сигурност,“ рекао је Мартин Массиелло, извршни потпредседник и главни оперативни директор компаније Еисенховер Хеалтх.

„Веома смо разочарани што се турнир неће одржати, али најважније је здравље и сигурност локалне заједнице, навијача, играча, волонтера, спонзора, запослених, добављача и свих који су укључени у догађај“, рекао је директор турнира. Томми Хаас. „Спремни смо да турнир одложимо и истражићемо опције.“

Сваки покровитељ који је купио улазнице директно са турнира може затражити поврат турнира за 2020. годину или кредит за турнир 2021. године. Покровитељи могу да посете ввв.бнппарибасопен.цом/цоронавирус и затраже повраћај новца.

На овом турниру требало је да игра и Новак Ђоковић у синглу и у дублу са Виктором Троицким.

Извор/фото: АТП Тоур