Након објаве Министарства здравља да је у Србији до данас у осам сати регистровано укупно 12 случајева коронавируса, опозиционе странке које су у кампањи бојкота најавиле су да неће учествовати у јавним скуповима.

Савез за Србију саопштио је данас да су све политичке организације које су најавиле бојкот избора донеле одлуку да откажу све скупове планиране у кампањи бојкота, како би дали допринос смањењу опасности од ширења коронавируса.

ПСГ је такође саопштио да неће учествовати на трибинама, протестима и осталим јавним активности у оквиру самосталне кампање тог покрета по Србији, која је требало да почне у Зајечару ове недеље, као и у активностима које заједнички спроводе политичке организације које бојкотују предстојеће изборе.

Одлуку о отказивању свих преизборних скупова донео је и Александар Вучић, лидер СНС.

Премијерка Ана Брнабић најавила је синоћ да ће данас бити усвојене нове мере у борби против тог вируса, као и да ће оне ће бити саопштене након разговора са епидемиолозима и председником Александром Вучићем, који је заказан у 11 сати. Она је рекла да ће бити размотрено и затварање школа.

Извор: Нова С