Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da se juče do podne za vaučere za letovanje u Srbiji od 15.000 dinara prijavilo 194.267 gradjana.

Фото: РТВ Бисер

– Ostalo je još malo vaučera i ja očekujem da će do kraja vikenda biti podeljeno svih 200.000 vaučera – rekao je Đorđević.

On je istakao da je među prijavljenima za vaučere najviše penzionera, njih preko 100.000, zatim zaposlenih kojih je 62.000 i 23.000 je nezaposlenih.

– Blagi porast i zainteresovanost za vaučere je kod studenata, kojih je ovoga puta 5.300, što je više od onih, podeljenih zimus – rekao je Djordjević.

On je istako da kada su u pitanju korisnici koji su svoje pravo na vaučere ostvarili početkom godine u iznosu od 5.000 dinara, njih 48.920 prijavilo se za razliku od dodatnih 10.000 dianra.

– Očekivali smo da su banje one destinacije koje su najviše interesantne za gradjane. Prva četiri mesta zauzimaju banje – Prolom, Sijarinska, Vrnjačka i Sokobanja, a na petom mestu je Kopaonik – rekao je Đorđević.

Pošta u Leskovcu je, kako je naveo, primila najviše zahteva za vaučere, 2.613.

Djordjević je ocenio da je podela vaučera za odmor bila dobra odluka Vlade jer će doprineti da deo novca koji građani troše za letovanje ostane u Srbiji, ali i „da građani vide koliko je lepa Srbija“.

Vaučeri se mogu koristiti do 30. novembra za plaćanje smeštaja, noćenja sa doručkom, pansiona i polupansiona, u trajanju od najmanje pet dana.