U čast nove generacije učenika prvog razreda, danas je upriličen svečani prijem u osnovnoj školi „Moša Pijade“ u Malom Crniću.

Prigodan program povodom početka školske godine i mališana koji polaze u prvi razred pripremljen je u OŠ „Moša Pijade“ u Malom Crniću od strane nešto starijih drugara.

Đake prvake i njihove roditelje pozdravila je direktorka škole Vinka Palić poželevši im srećan polazak u školu i srećnu i uspešnu školsku godinu.

Događaju su  prisustvovali predsednik Opštine, Mališa Antonijević, predsednica Skupštine, Goranka Stević i zamenik predsednika Opštine, Daniel Surdulović.

Svečanom skupu obratio se predsednik Opštine Mališa Antonijević:

„S obzorom na dešavanja od Vas roditelja tražim, a siguran sam sa i vi to želite, da škola bude sugurno mesto za boravak vaše dece, da se isprate ujutru i da dočekaju bez brige posle škole. Da bi smo to postigli potrebna je maksimalna saradnja sa učiteljicama, a celo rukovodstvo škole biće vam na raspolaganju. Moramo stvoriti međusobno poštovanje, jedno razumevanje, jedan spoj koji daje dobre rezultate, jer samo jedinstveni možemo koračati ka svetloj i lepoj budućnosti“, istakao je Antonijebić.

Ovo je bila prilika da se prvaci upoznaju sa svojim učiteljicama, a nisu izostali ni pokloni dobrodošlice.

Ove godine škola „Moše Pijade“ bogatija je za 21 đaka prvaka, raspoređenih u 3 odeljenja.

Svim prvacima želimo srećne i uspešne školske dane, mnogo igre i druženja i da im ovi prvi dani u školi, kao i svi ostali, budu nezaboravni.

 

Autor/Foto: RTV Biser