Juče je u Boževcu u opštini Malo Crniće održan Republički festival izvornog stvaralaštva dečjih folklornih ansambala Srbije „Kreni kolo da krenemo“.

Opština Malo Crniće je čuvar tradicije, a to pokazuje kroz ulaganja u kulturne manifestacije koje okupljaju ambasadore narodnog stvaralaštva  folklorne ansamble, pevačke grupe, svirače, umetnike koji neguju kulturno blago našeg naroda.

Direktor Centra za kulturu Malo Crniće Nikola Tomić pozdravio je sve prisutne i poželeo im dobrodošlicu uz zahvalnost domaćinima, Mesnoj zajednici Boževac i Kulturno umetničkom društvu „Branko Radičević“ Boževac.

„Ova manifestacija traje od 2005. godine i mi se trudimo kao domaćini da ona svake godine omasovi broj učesnika, da prezentuje jedan kvalitet izvođenja na sceni i da imamo zaista prave čuvare narodne tradicije. Želim sve da Vas pozdravim i da Vam poželim da uživate u današnjem programu. Hvala i ovom lepom vremenu što nam nije uskratilo tu mogućnost da budemo danas na otvorenom i da podržimo svih 800 učesnika koliko će ih biti na sceni. Još jednom Vas sve pozdravljam, izvođačima želim uspešne nastupe, žiriju da donese pravedne, ali teške odluke. Živeli i neka nam živi folklor.

Tročlana ocenjivačka komisija u sastavu: Dejan Kostić, koreograf i dugogodišnji sakupljač narodnih igara, Ivan Terzić, etnolog i antropolog i Maja Radivojević, Master etnomuzikolog Muzikološkog instituta pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti imala je izuzetno težak zadatak da odabere najbolje među talentovanim učesnicima.

Autor/Foto: RTV BISER