Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је званичан допис директорима предшколских и школских установа да од данас обуставе рад.

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу 15. марта, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16. марта.

У току дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од уторка 17. марта. Од директора школа и наставника очекује се да у току дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.

У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.

„Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање”, наводи се, поред осталог, у допису.

Izvor: RTV „Biser“, mpn.gov.rs

Foto: Pixabay