Vesti

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je zvaničan dopis direktorima predškolskih i školskih ustanova da od danas obustave rad.

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na celoj tritoriji Republike Srbije, koja je stupila na snagu 15. marta, ustanove obrazovanja i vaspitanja neće raditi od ponedeljka 16. marta.

U toku dana škole će dobiti potrebne informacije i uputstva za organizovanje i sprovođenje nastave na daljinu počevši od utorka 17. marta. Od direktora škola i nastavnika očekuje se da u toku dana izvrše potrebne pripreme i informisanje učenika i njihovih roditelja/zakonskih staratelja o organizovanoj nastavi na daljinu. Potrebno je planirati obaveštavanje učenika i koordinaciju nastave na daljinu tako da što manji broj zaposlenih dolazi u ustanovu, a da svoje radne obaveze u najvećoj meri obavljaju od kuće. Tokom boravka u ustanovi svi zaposleni su u obavezi da se pridržavaju zdravstveno-higijenskih mera, uputstava i naredbi nadležnih službi.

U danima koji su pred nama Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će pružiti potrebnu pomoć školama, učenicima i njihovim roditeljima da nastavu na daljinu organizuju, sprovode i prate na delotvoran i efikasan način.

„Zajedničkim naporima, dobrom koordinacijom i sinhronizovanim aktivnostima možemo doprineti da se aktuelna krizna situacija za obrazovni sistem, ali i sistem u celini, predupredi i time ublaže njene posledice. U tom smislu, pozivamo Vas na posvećeno delovanje i odgovorno postupanje”, navodi se, pored ostalog, u dopisu.

Izvor: RTV “Biser”, mpn.gov.rs

Foto: Pixabay

Najčitanije objave