Настава на даљину, осим на ТВ каналу РТС 3, Интернет порталу РТС-а и платформи РТС Планета, од данас ће бити доступна и на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Основци од 1. до 4. разреда, наставне часове могу пратити од 8.00-14.45 на телевизијском каналу РТС 2.

Ђаци од 5. до 8. разреда наставу могу пратити од 8.00-15.30, на телевизијском каналу РТС 3.

Након наставе за осмаке, такође на каналу РТС 3, радним данима од 15.30 до 20.00 биће емитована настава за средњошколце (општеобразовни предмети).

Распоред емитовања образовних садржаја доступан је на сајту РТС-а, у програмској шеми РТС 3 и на сајту Министарства просвете.

Ако на неки час закасне или га пропусте, а желе да га погледају на каналима РТС 2 или РТС 3, ученици то могу учинити у наредна 72 сата.

На Интернет порталу РТС-а може се директно, без регистрације, приступити порталу Моја школа где из падајућих менија бирају предавање које желе прате – за све предмете и разреде основних и средњих школа.

Такође, отворен је још један подстајт за директан приступ настави на даљину: мојаскола.ртспланета.рс.

На интернет платформи Радио-телевизије Србије РТС Планета такоде су доступни сви емитовани часови за ученике основних и средњих школа.

Наставни садржаји се на РТС Планети могу накнадно и више пута прегледати, а оператери неће наплаћивати проток и пренос података за те садржаје, саопштило је Министарство просвете.

Додатне информације о учењу на даљину родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57, наводи РТС.

Izvor: Nova S, RTS

Foto: Ilustracija