U znak sećanja na generala-pukovnika Vojske Jugoslavije LJubišu Veličkovića, koji je poginuo tokom NATO agresije na Srbiju, u njegovom rodnom Crljencu održana je komemoracija. Kod njegove večne kuće okupili su se predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Malo Crniće Mališom Antonijevićem i predsednicom SO Malo Crniće Gorankom Stević, predstavnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije, generalovi saborci, meštani Crljenca, direktori javnih preduzeća i ustanova, prijatelji, poznanici i poštovaoci, kao i članovi porodice generala Veličkovića.

Nakon polaganja venaca i odavanja počasti minutom ćutanja, prisutnima se obratio predsednik opštine Malo Crniće, gospodin Mališa Antonijević.

„Ni 25 godina od tragične smrti generala ništa se nije promenilo. Srbija ga se seća, sećaju ga se porodica i Crljenac, svi oni koji su ga poznavali o njemu govore sa poštovanjem, a mlađima se prenosi mit o čoveku koji je voleo sve ljude, ali najviše svoju zemlju i prerano nas je napustio upravo zato što je branio svetinju koja mu je bila iznad svega. Ostaje sećanje i obaveza koju svi sa zadovoljstvom prihvatamo, a to je da se svakog 1. juna okupimo pored večne kuće generala i obnovimo sećanje koje nikada neće izbledeti, jer junaci ne umiru, oni samo odu u legendu, rekao je Antonijević.

U čast generala prigodne stihove su govorili  dramski umetnik i narodni poslanik Lepomir Ivković i direktorka Biblioteke „Srboljub Mitić“ Danijela Božičković Radulović.

Sećanje na heroja, general-pukovnika LJubišu Veličkovića, nastavljeno je tradicionalnim Memorijalnim turnirom na sportskom terenu u Crljencu.