Радно време у малопродајним објектима у Србији током ванредног стања требало би да буде организовано тако да рад са потрошачима почиње најраније у 7 и завршава се најкасније у 18 сати, а недељом до 15, саопштила је Привредна комора Србије и наговестила посебно време за снабдевање старијих недељом ујутро.

Трговински ланци и продавнице снабдевени су свим животним намирницама, залихе су стабилне, испоруке редовне и по потреби повећане, тако да нема разлога за стварање  личних залиха хране и других производа.

Представници трговинских ланаца указали су да пословање прилагођавају новонасталим условима, да захваљујући пожртвованости запослених,  успешно одговарају захтевима тржишта и повећаној потражњи потрошача за неким производима, као и да су залихе у складиштима стабилне.

Министарство трговине туризма и телекомуникација, Привредна комора Србије у сталној су комуникацији са представницима трговинског сектора како би заједнички што ефикасније одговорили свим изазовима.

Министарство и Комора препоручују свим локалним самоуправама да се придржавају закључака о радном времену трговаца током ванредног стања.

Извор: ПКС

Foto: Pixabay