Radno vreme u maloprodajnim objektima u Srbiji tokom vanrednog stanja trebalo bi da bude organizovano tako da rad sa potrošačima počinje najranije u 7 i završava se najkasnije u 18 sati, a nedeljom do 15, saopštila je Privredna komora Srbije i nagovestila posebno vreme za snabdevanje starijih nedeljom ujutro.

Trgovinski lanci i prodavnice snabdeveni su svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, isporuke redovne i po potrebi povećane, tako da nema razloga za stvaranje  ličnih zaliha hrane i drugih proizvoda.

Predstavnici trgovinskih lanaca ukazali su da poslovanje prilagođavaju novonastalim uslovima, da zahvaljujući požrtvovanosti zaposlenih,  uspešno odgovaraju zahtevima tržišta i povećanoj potražnji potrošača za nekim proizvodima, kao i da su zalihe u skladištima stabilne.

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija, Privredna komora Srbije u stalnoj su komunikaciji sa predstavnicima trgovinskog sektora kako bi zajednički što efikasnije odgovorili svim izazovima.

Ministarstvo i Komora preporučuju svim lokalnim samoupravama da se pridržavaju zaključaka o radnom vremenu trgovaca tokom vanrednog stanja.

Izvor: PKS

Foto: Pixabay