Влада Србије донела је одлуку да забрана кретања за све грађане од данас важи од 17 до 5 сати ујутру, у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19. Изузетак је недеља, када грађани старији од 65 година могу да напусте своје домове од три до осам часова ујутру, како би купили намирнице.

Од 20 до 21 час власницима паса је дозвољено да прошетају своје кућне љубимце у кругу од 200 метара око адресе становања.

Напуштање домова после 17 часова и пре пет часова ујутру, могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

Влада је одлучила да дозволи извођење кућних љубимаца у шетњу свакога дана у периоду од 20 до 21 час. У саопштењу Владе је наведено да грађани могу извести своје љубимце у шетњу у максималном трајању од двадесет минута и највише 200 метара од места свог пријављеног пребивалишта и да се шетње не смеју обављати у групама.

Одлуком Владе, Републици Српској упућена је одређена количина опреме, сходно тренутним могућностима, као подршка борби са вирусом ЦОВИД-19.

Одређена је максимална цена заштитне маске од 120 динара по једном комаду, саопштила је Влада Србије уз још један апел грађанима да се придржавају свих мера без изузетка.

Извор: Н1

Фото: приватна архива