Izvor/foto: N1

Најбољи српски тенисер сопштио је да ће преко Фондације коју води са својом супругом донирати милион евра кроз респираторе и додатну медицинску опрему.

„Респиратири су тренутно најнеопходнија медицинска опрема за спасавање живота“, рекао је Ђоковић и додао да ће респираторе набавити из Kине, а један број из Немачке.

Протеклих недеља су, како је рекао, прикупљали информације да би установили како најбоље и коју помоћ је најбоље да донирају.

Јелена Ђоковић рекла је да су респиратори најнеопходнија опрема, али да су „сви нагрнули на произвођаче“.

„Нема их довољно. Цена је од 10 до 50 хиљада и питање је да ли ће то бити крајња цена“, рекла је она и додала да су се водили критеријумима да буде квалитетна опрема и да може у кратком року да стигне у Србију.

Ђоковић је најавио и даљу помоћ преко фондације.

„Ванредна је ситуација и свако од нас у склопу својих могућности покушава да допринесе. Kао што је био случај са поплавама наша фондација ће отворити посебан рачун и на тај начин одговорити на захтеве многих људи из иностранства како би могли и они да конкретно помогну“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је рекао и да се труди да проводи квалитетно време са породиом.

„Не памтим да сам од кад сам постао отац имао толико времена да проводим са Јеленом и са децом“, рекао је и додао да ће преко друштвених мрежа делити и поједине вежбе које ради као спортиста.

Ђоковић је рекао да се захваљује Kини што је несебично помогла Србији.

„Увек су се нашли у неприликама и историјски. Њихова помоћ нам много значи не само у виду опреме, него и у виду струке. Нажалост влада много панике и страха. Много људи се боји да било шта уради и каже. Најискреније бих поделио са људима то што ми помаже – трудимо се да што више времена проведемо у позитивном и ведром духу. Друго, да градимо имунитет“, рекао је Ђоковић.