Настава на даљину стартовала је у уторак и зато је за ђаке у Србији прекосутра радна субота. Основци на телевизијском каналу РТС3 имају предавања од 8.00, према распореду који је доступан на сајту РТС-а, у програмској шеми РТС3 и на сајту Министарства просвете.

Од понедељка, 23. марта, настава ће се одржавати радним данима. Основци од 1. до 4. разреда наставне часове могу пратити од 8:00 do 14:45 на телевизијском каналу РТС 2, а ђаци од 5. до 8. разреда наставу могу пратити (такође од 8.00 часова) на телевизијском каналу РТС 3.

У послеподневним часовима, од понедељка ће радним данима (након наставе за осмаке) од 15:30 до 20:00 сати бити емитована предавања из општеобразовних предмета за средњошколце.

Ако на неки час закасне или га пропусте, а желе да га погледају на каналима РТС 2 или РТС 3, ученици то могу учинити у наредна 72 сата.

Сва предавања су доступна и на интернету, на следећим адресама: на сајту РТС-а, подсајту (директан приступ, без регистрације) mojaskola.rtsplaneta.rs и на интернет платформи РТС Планета.

На платформи РТС Планета биће доступни сви емитовани часови. Ту се могу накнадно и више пута прегледати, а оператери неће наплаћивати проток и пренос података за те садржаје, саопштило је Министарство просвете.

Да бисте приступили наставним садржајима на РТС Планети преко мобилног телефона потребно је да инсталирате бесплатну апликацију која је доступна у Гугл продавници (Google play) односно App Store.

Следећи корак је регистрација преко Фејсбук налога или имејл адресе.

Када дођете на РТС Планету, одмах ћете угледати одељак „Моја школа“ – налази се на насловној страни на вебу и у категорији „Моја школа“ у главном менију.

Часове на интернет платформи РТС Планета можете пратити када желите, где желите, можете да их паузирате, наставите или поново погледате.

На интернет порталу РТС- а можете директно, без регистрације, приступити порталу Моја Школа где из падајућих менија бирате предавање које желите да пратите.

Такође, отворили смо још један подстајт за директан приступ https://mojaskola.rtsplaneta.rs.
Додатне информације о учењу на даљину родитељи могу добити позивом на број телефона 011/7350557.

 

Извор: РТС