На Сребрном језеру одржано је 5. Првенство Србије у циклокросу уз учешће преко стотину бициклиста свих узраста. Организатори такмичења су Бициклистички савез Србије и Спортски савез општине, под покровитељством општине Велико Градиште.

Првенство је отворио председник општине Велико Градиште, Драган Милић: “Такмичење је увертира у предстојећу туристичку сезону у општини Велико Градиште. Задовољан сам организацијом и бројем такмичара којих има преко стотину, а имамо и планове да ово такмичење прерасте у предтакмичење за првенство Европе. Ми смо град спорта и често кажем – нити мањег града нити више спортских манифестација. Ових дана отворићемо на Сребрном језеру и нову спортску халу где ћемо, поред кошаркашког кампа, организовати и камп у одбојци. Очекујем интезиван развој спортског туризма“.

Он је навео да се у Великом Градишту, поред такмичења у циклокросу, одржава и првенство у одбојци на песку, међународни шаховски турнир, полумаратон у Великом Градишту и Рамски маратон, пливачки маратхон, а ту је и веслачки центар на Сребрном језеру. Како је рекао, улагање у спорт даје резултате па су градиштански средњошколци и основци прваци Србије у одбојци.

“Данашњи дан био је прави пролећни у односу на прошлу годину када је било -8 и када смо морали првенство да одложимо за фебруар. Такмичари су задовољни организацијом. Стаза је била доста технички захтевна, генерално је било тешко. Деоница је била око Сребрног језера дужине 1.800 метара, возиле су све категорије. Желим да се захвалим општини и њеном председнику, Драгану Милићу, на подршци у организовању овог првенства као и у развоју спорта.“, рекао је Душан Бановић, генерални секретар Спортског савеза општине Велико Градиште. Он је најавио и државно првенство у триатлону и овом приликом позвао све љубитеље тог спорта да се придруже такмичењу.

Победник овогодишњег Циклокроса код сениора је Душан Рајевић из клуба “Металац“’ из Краљева, док је најбоља у женској категорији Јана Јоловић из клуба “Циклеманија“ из Крагујевца. Најбољи јуниор је Нермин Ћатовић из београдског “Партизана“, а јуниорка Марија Танцик из клуба “Једнота“ из Шида.

Почетна