Како преноси Нова С, према речима једне Београђанке, српски “граничари” направили су колапс на ничијој земљи, јер је читав простор препуњен возилима. Мађарску границу је прошла након сат и по чекања, а онда готово ни макац.

“Мађари би нас одмах пустили али једноставно није било места. Гранични прелаз са Мађарском се брзо пролази, али је од кућице до кућице око километар и по колона возила. Већ десет сати сам на прелазу”, жали се путница.

Велике колоне возила, пре свега на Хоргошу, проузроковане су затварањем алтернативних прелаза, али и, како се претпоставља, појачане санитарне контроле на улазу у земљу.

Иначе, како су за “Нова.рс” рекли из Ауто-мото савеза Србије, тренутно чекања има на Батровцима и Хоргошу.

“Према подацима Управе граничне полиције, на Батровцима теретна и моторна возила чекају око 60 минута. Такође, на излазу Хоргош, теретна возила чекају око сат времена, а путничка и аутобуси улазе у Србију у року од  90 минута”, рекли су за “Нова.рс” из АМСС.

Kако су из АМСС, додали, са Мађарском су отворени прелази Хоргош, Kелебија и Бачки Брег, док су са Хрватском отворени прелази Батровци, Шид, Бачка Паланка, Богојево и Нестин.

Са Румунијом, путници могу прећи преко Kладова, Српске Црње и Ватина, док се из Бугарске улази преко Вршке чуке и Градине.

Једини прелаз са Македонијом јесте Прешево, док је из Црне Горе могуће ући преко Шпиљана и Гостуна. Гранични прелази са Босном и Херцеговином који су отворени јесу Љубовија, Бадовинци, Сремска рача, Kотромани и Перућац.

Како сазнаје портал РТВ „Бисер“ разлог за гужве на прелазу Хоргош је тај што од понедељка, 16. марта, готово ништа неће радити у Аустрији, па Срби који се налазе на привременом раду у тој земљи, користе то као ванредни одмор за боравак у Србији.

Извор: Нова С, РТВ „Бисер“

Фото: Нова С