Извор: Национална географија

Теслин научни центар (ТWСЦ) са Лонг Ајленда саопштио је да ће током епидемије коронавируса, када је људима широм света препоручено да остану у домовима, поштоваоцима Теслиног дела понудити богат виртуални програм кроз који ће моћи да открију и највеће мистерије те Теслине последње лабораторије – Ворденклиф.

Директор ТСWЦ Марк Алеси у саопштењу које достављеном Тањугу наводи је да је лабораторија за Теслине „следбенике“ свих узраста приредила подцаст „Тесла Унвиред“, у чијој првој епизоди је прича о мистериозним тунелима – да ли их је Тесла изградио испод Ворденклиф лабораторије, зашто и да ли они постоје. Сви заинтересовани ће моћи да учествују и у великој дебати у којој ће са Алесијем разговарати и аутор бестселера „Чаробњак: Живот и Време Николе Тесле“, универзитетски професор Марк Сајфер који је цео живот посветио делу и животу великог научника о чијем раду је одбранио и докторат.

„Чаробњак“ је најпотпунија биографија Николе Тесле, која садржи детаљне појединости из његовог живота тако и оне познате тек малом броју његових најближих пријатеља и сарадника.

Тесла Стеам ће омогућити и најмлађима да се упознају са делом једног од највећих светских умова.

Поштоваоцима Теслиног дела али и глобалној заједници, у времену када је свима препоручено да остају код куће, на располагању ће, како Алеси наводи бити и виртуелни ресурси центра, помоћу којих ће открити и бројне интерактивне програме, 3Д експонате и излете, …

У наредних неколико недеља сви садржаји које центар нуди на www.тесласласциенцецентер.орг биће доступни бесплатно.

Мисија ТСWЦ је да на месту једине преостале Теслине лабораторије на свету подигне велики глобални центар који ће сачувати, обновити и унапредити Теслину заоставштину, едукацијом и иновацијама.