Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Veliko Gradište, verifikovani su mandati 25 odbornika sa pet izbornih lista. Birani su predsednik opštine i njegov zamenik pa će još jedan mandat opštinu voditi Dragan Milić, a za zamenika je izabran Nedeljko Vasić.

MiliĆ Veliko GradiŠte

Foto: RTV Biser

Petnaestoro odbornika je sa liste Aleksandar Vučić – Veliko Gradište ne sme da stane, četvoro sa liste Ivica Dačić – Premijer Srbije, po jedan sa liste Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka i Dr Miloš Jovanović – Nada za Veliko Gradište – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Vojislav Mihailović i četvoro sa liste Srbija protiv nasilja-Pek Dunav Stig-Za život ovde.

Predsedavanje lokalnim parlamentom u narednom periodu nastaviće Vladimir Štrbac dok je za njegovog zamenika izabran Slađan Marković. Takođe, i sekretar Skupštine, Tamara Marić, postavljena je još jednom na ovu funkciju.

U novi saziv Opštinskog veća, izabrani su i neki dosadašnji članovi, a čine ga Dejan Radovanović, Dejan Ivanović, Vojče Trajković, Darko Tadić i Zoran Nikolić.