Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije podsetio je potencijalne kandidate na program Katapult koji nudi intenzivno tromesečno mentorstvo i finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava od 20.000 EUR (za Ideation kategoriju preduzeća) do 50.000 EUR (za Scale-up kategoriju preduzeća).

Foto: Pixabay

Kako je navedeno na sajtu Zavoda, „preduzeća u okviru ovog programa imaju priliku da sarađuju sa više od 30 iskusnih međunarodnih i lokalnih mentora kako bi unapredili svoje poslovanje i stekli nove veštine za privlačenje privatnih investicija“.
– Dodatno, startapovima koji obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci od završetka akceleracije, na raspolaganju je finansijska podrška do 300.000 EUR bespovratnih sredstava – stoji na sajtu Zavoda za intelektualnu svojinu.
Naime, kako je navedneo Fond za inovacionu delatnost pozvao je inovativna preduzeća u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta, kao i preduzeća sa dokazanom tržišnom trakcijom da se prijave za učešće u programu akceleracije i postanu deo Katapult zajednice.
Prijave preduzeća iz svih oblasti nauke i tehnologije, kao i industrijskog sektora podnose se putem Katapult portala do 17. oktobra u 15 časova.