Епидемиолог Предраг Kон изјавио је да ће поднети оставку у Kризном штабу за сузбијање ЦОВИД-19 Владе Србије у случају да се мере против ширење коронавируса не поштују, односно ако се школе у Србији затворе, на пример, на две недеље. Он је рекао да је његов став да образовне институције треба затворити до краја школске године.

Kон је гостујући на ТВ Прва рекао да „мисли да је одлука (о затварању школа) већ донета“ и да се тек очекује већи број оболелих у Србији.

Он је објаснио да је против затварања школа на неколико недеља зато што би се у супротном деца на наставу вратила у тренутку када се очекује да епидемија буде на врхунцу.

Kон је додао да је мера за коју се он лично залаже затварање образовних институција до краја школске године, после чега би требало организовати летњу школу и надокнаду наставе.

Премијерка Ана Брнабић саоштила је јуче да су стручњаци донели одлуку да се вртићи, школе и факултети за сада не затварају. Она је замолила све родитеље и наставнике, као и директоре школе и све у образовању, да разумеју и да слушају стручњаке и додала да је могуће да ће се ова одлука променити.

Извор: Бета, Тањуг, Н1