Akademsko pozorište SKC Kragujevac požarevačkoj publici se predstavilo pete takmičarske večeri, izvedbom komada „Hameln“, po motivima teksta Marije Stojanović, u režiji Kostadina Stojadinova.

Nagradu za slikovito prikazan lik, žiri je dodelio Aleksi Svilarovu za ulogu Deteta, dok je repliku Milivojevog štapa dobio Ilija Ivanović, za ulogu Valdemara.

              Glumac Aleksa Svilarov

U okviru 16. svečanosti „Milivojev štap i šešir“, na Velikoj sceni Centra za kulturu Požarevac, večeras je na programu predstava „Silvija“, po tekstu A.R. Garnija, u režiji Branka Kneževića, koju će izvesti Milanovačko pozorište.

Glumac Ilija Ivanović

Ovo je ujedno i poslednja takmičarska predstava nakon koje će žiri doneti odluku kome će pripasti replika Milivojevog šešira. Nagradu će dodeliti u nedelju, kada će u čast nagrađenih nastupiti Teatar „Resava“ iz Despotovca, koja će izvesti komad Dragoslava Mihailovića „Protuve piju čaj“, u režiji Milana Veljkovića.

Žiri radi u sastavu Dejan Cicmilović – glumac, predsednik žirija, Sonja Mirić-Mladenović, dir.Nacionalne službe za zapošljavanje i Dragiša Živadinović, pesnik.

Predstava je na programu od 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu Požarevac. Karte po ceni od 300 dinara, mogu se kupiti na biletarnici CZK Požarevac.

Autor: RTV „Biser“

Foto: Bojan Nikolić