Академско позориште СКЦ Крагујевац пожаревачкој публици се представило пете такмичарске вечери, изведбом комада „Хамелн“, по мотивима текста Марије Стојановић, у режији Костадина Стојадинова.

Награду за сликовито приказан лик, жири је доделио Алекси Свиларову за улогу Детета, док је реплику Миливојевог штапа добио Илија Ивановић, за улогу Валдемара.

              Глумац Алекса Свиларов

У оквиру 16. свечаности „Миливојев штап и шешир“, на Великој сцени Центра за културу Пожаревац, вечерас је на програму представа „Силвија“, по тексту А.Р. Гарнија, у режији Бранка Кнежевића, коју ће извести Милановачко позориште.

Глумац Илија Ивановић

Ово је уједно и последња такмичарска представа након које ће жири донети одлуку коме ће припасти реплика Миливојевог шешира. Награду ће доделити у недељу, када ће у част награђених наступити Театар „Ресава“ из Деспотовца, која ће извести комад Драгослава Михаиловића „Протуве пију чај“, у режији Милана Вељковића.

Жири ради у саставу Дејан Цицмиловић – глумац, председник жирија, Соња Мирић-Младеновић, дир.Националне службе за запошљавање и Драгиша Живадиновић, песник.

Представа је на програму од 20 сати у Великој сали Центра за културу Пожаревац. Карте по цени од 300 динара, могу се купити на билетарници ЦЗК Пожаревац.

Autor: RTV „Biser“

Foto: Bojan Nikolić