Воју Брајовића би на месту председника Удружења драмских уметника након шест година, од 18. марта требало да замени његов млађи колега Павле Пекић.

Филмски и позоришни глумац Павле Пекић (48), публици познатог по улогама у серијама “Истине и лажи”, “Санта Мариа делла Салуте”, “Црни Груја” или филмовима “Доктор Реј и ђаволи” и “Ајвар”, једини је кандидат за функцију првог човека УДУС-а. На то место кандидовали су га, каже, Председништво удружења и још неколико колега и не види сметње да буде изабран на Скупштини УДУС-а заказаној за 18. март. Kако смо незванично сазнали, на конкурсу је било више кандидата, међу којима и Хаџи Ненад Маричић, али су повукли кандидатуре.

„То је велики, обиман и захтеван посао, од одбране достојанства нашег еснафа у сваком сегменту, решавања статуса слободних уметника… Удружење обухвата широку делатност, оно је уједно и најпрепознатљивије самом чињеницом да су и његови чланови наши најпознатији драмски уметници“, каже Пекић за Нова.рс, упитан за мотиве да прихвати кандидатуру.

Прво што би будући председник урадио у УДУС-у, то је “да разговара са што више чланова”.

„Постоје текуће ствари које треба наставити, али постоји и простор за уношење новина у рад удружења, посебно оних потребних да се УДУС приближи младим колегама и будућим члановима“, прича Пекић.

Пекић наводи и да је више него задовољан тиме како је УДУС у протеклих шест година водио Воја Брајовић.

„Он је свакако један од најзначајнијих председника, а с обзиром на околности у којима је УДУС радио, Воја Брајовић је одлично обављао своју функцију“, оцењује Пекић.

Izvor: Nova S