Muzej žrtava genocida, u saradnji sa Kulturno-prosvetnom zajednicom – Požarevac, Narodnom bibliotekom ,,Ilija M. Petrovićʼʼ i Galerijom ,,Milena Pavlović Bariliʼʼ, priređuje projekciju dokumentarno-igranog filma ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovićaʼʼ i tribinu pod nazivom ,,Stradanja i sećanjaʼʼ.

Program će biti realizovan u sredu 17. novembra 2021. godine sa početkom u 18 časova u Galeriji ,,Milena Pavlović Bariliʼʼ u Požarevcu.

U tribini će učestvovati Dejan Ristić, v.d. direktora Muzeja žrtava genocida, i kustosi Bojan Arbutina i dr um Nikola Radosavljević.

Na početku programa biće prikazan dokumentarno-igrani film pod naslovom ,,Srbija veća od straha : Predavanje o tišini profesora Pavlovićaʼʼ, u produkciji Muzeja žrtava genocida, posvećen obeležavanju tužne 80. godišnjice masakra izvršenog u oktobru 1941. godine u Kragujevcu i okolini.

Program je namenjen građanstvu i učenicima srednjih škola, a za cilj ima obogaćivanje i objektivizaciju znanja iz nacionalne prošlosti sa posebnim akcentom na fenomen stradanja pripadnika našeg naroda u brojnim oružanim sukobima koji su se odigrali tokom prethodnog stoleća.