Јуче је одржан 43. Републички фестивал културно – уметничких аматерских достигнућа глувих и наглувих Србије у извођењу народних игара – фолклора и рецитала – рецитација у Малој сали Центра за културу Пожаревац.

Фестивалу су присуствовали и представници Савеза глувих и наглувих Србије и локалних организација глувих и наглувих са територије Републике Србије, као и представници КУД-а глувих и наглувих Националног Савеза глувих и наглувих Републике Северна Македонија – Народно удружење Прво место у фолклору освојило је Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа Крагујевац, друго место освојило је Међуопштинско удружење глувих и наглувих Пожаревац, док је треће место припало Удружењу глувих и наглувих ЗО Ужице.

Прво место у извођењу рецитала-рецитација освојила је представница Организације глувих Нови Сад, КУД ,,Јован Бољарић’’, Татјана Радвањ Папђурдес, друго место освојио је представник Удружења глувих и наглувих ЗО Ужице, Златко Матић, а треће место у извођењу рецитала-рецитација освојио је представник Савез глувих и наглувих Сомбор.
Пожаревачко удружење глувих и наглувих је по други пут заредом домаћин овог Фестивала.

Podeli