Juče je održan 43. Republički festival kulturno – umetničkih amaterskih dostignuća gluvih i nagluvih Srbije u izvođenju narodnih igara – folklora i recitala – recitacija u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac.

Festivalu su prisustvovali i predstavnici Saveza gluvih i nagluvih Srbije i lokalnih organizacija gluvih i nagluvih sa teritorije Republike Srbije, kao i predstavnici KUD-a gluvih i nagluvih Nacionalnog Saveza gluvih i nagluvih Republike Severna Makedonija – Narodno udruženje Prvo mesto u folkloru osvojilo je Udruženje gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga Kragujevac, drugo mesto osvojilo je Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih Požarevac, dok je treće mesto pripalo Udruženju gluvih i nagluvih ZO Užice.

Prvo mesto u izvođenju recitala-recitacija osvojila je predstavnica Organizacije gluvih Novi Sad, KUD ,,Jovan Boljarić’’, Tatjana Radvanj Papđurdes, drugo mesto osvojio je predstavnik Udruženja gluvih i nagluvih ZO Užice, Zlatko Matić, a treće mesto u izvođenju recitala-recitacija osvojio je predstavnik Savez gluvih i nagluvih Sombor.
Požarevačko udruženje gluvih i nagluvih je po drugi put zaredom domaćin ovog Festivala.