Европска фудбалска унија (Уефа) одлучила је да одложи Евро 2020. за годину дана, односно да се оно одржи лета 2021. године.

На видео-конференцији Уефе одлучено је да се Европско првенство у фудбалу одложи за 2021. годину.

„Ова одлука ће допринети да национални шампионати, који су тренутно заустављени, буду приведени крају на време. Сва такмичења под окриљем Уефе, укључујући и пријатељске дуеле, стављена су на чекање. Плеј-оф мечеви и пријатељски дуели заказани за крај марта, биће одиграни почетком јуна, након нове процене ситуације. Формирана је Радна група која ће имати задатак да нађе решења за завршетак сезоне и све остале последице које су настале данашњом одлуком“, наводи се у образложењу одлуке.

Ова одлука значи да ће се национлна првенства и такмичења у евро куповима наставити и играти током лета. Тако је финале Лиге шампиона планирано за 27. јун, док ће се финални меч Лиге Европе играти три дана раније, 24. јун.

На данашњем састанку 55 челника УЕФА, обављеним „са дистанце“ због пандемије корона вируса, формиране су и две радне групе – једна за календар такмичњеа, и друга која ће се бавити финансијским аспектом одлагања и бројних померања у организацији.

 

Извор: РТС