Европска недеља новца је годишња иницијатива за промоцију финансијског образовања широм Европе, коју организују национална удружења банака широм Европе, уз координацију Европске банкарске федерације из Брисела.

Такмичење је 2018. године по први пут спроведено у читавој Европи, са циљем да се повећа финансијска писменост деце узраста од 13 до 15 година.

Сваке године, током марта, стотине активности се одржавају у више од 30 земаља, како би се промовисала финансијска писменост у Европи. Европска недеља новца обележава се од 23. до 27. марта 2020, а Удружење банака Србије придружиће се, већ традиционално, овој иницијативи организацијом пригодних активности у сарадњи са банкама, наводи се у саопштењу.

Такмичење ће се одвијати у две фазе. Прва фаза су национална такмичења, где ће се ученици међусобно такмичити у квизу играјући га преко интернета, користећи Kахоот! платформу. Два најбоље рангирана ученика која победе на националном такмичењу, 17. марта 2020. године, биће позвана на европско финале Европског квиза новца које ће се одржати 28. и 29. априла 2020. године у Бриселу.

Удружење банака Србије ће омогућити учешће победника са националног такмичења на европском финалу, покривајући трошкове пута и смештаја за два ученика и њихове менторе.

О игри

Ови квизови се могу играти у учионици или код куће. Обично вам је потребно најмање два уређаја за играње. Један који делује као квизмастер, а други као играч. Такође, Kахоот! апликација се може инсталирати на паметном телефону, што омогућава да се квиз користи на једном уређају.

Извор:

Више информација о начину игре потражите ОВДЕ.