Под слоганом „Образовање по твојој мери“, највећи догађај из области образовања у Србији ове године одржаће се 6. и 7. марта, у београдском Белеxпоцентру. Овогодишњи сајам окупља више од 90 институција из Србије, региона, Европе, Америке и Kанаде, уз садржаје усмерене ка решавању свих наших недоумица у вези са образовањем.

Седамнаести ЕдуФаир, традиционално највећи сајам образовања у Србији, ове године заказан је за 6. и 7. март, у београдском Белеxпоцентру и биће право место за све који желе да се информишу о новим трендовима у образовању. Више од 90 угледних образовних институција из Србије, региона, Европе, Америке и Kанаде представиће своје програме, нове трендове, модерне приступе образовању, а биће и отворене за бесплатне консултације у вези са образовањем за све заинтересоване посетиоце. Посетиоци ће имати прилику и да присуствују презентацијама амбасада, факултета, интерната, културних центара, али и едукацијама, где ће моћи да се информишу о бројним занимљивим стипендијама, попустима, погодностима и „занимањима будућности“.

Kако до студија у иностранству? Kако написати мотивационо писмо и зашто је оно важно? Kако се спремити за испите језика? Kако одабрати праву каријеру? Са којим проблемима се најчешће сусрећу родитељи приликом учествовања у планирању образовања за своју децу? Због чега је персонализовани приступ образовању толико ефикаснији од традиционалног и како га примењују неке од најугледнијих образовних институција? Kоји су изазови за децу, а који за родитеље деце која иду у иностранство ради стицања образовања? На ова и многа друга питања посетиоци ЕдуФаир-а ће моћи да добити одговоре кроз панел дискусије, радионице, презентације и личне консултације са стручњацима из области образовања током два дана ЕдуФаир-а.

Већ традиционално, на ЕдуФаир-у бира се Омиљени професор или професорка Србије.

Такође, сви посетиоци имаће прилику да ураде тест професионалне оријентације МyУниЦхоице, званично најбољи тест за професионално усмерење у Великој Британији.

Представници неких од најугледнијих образовних институција из Велике Британије, Швајцарске, Аустрије, Немачке, Kанаде, Словеније, Луксембурга, Италије, Француске, Грчке, Хрватске, Мађарске и Холандије држаће своје презентације током два дана ЕдуФаир-а, које ће бити отворене за све посетиоце. Сви посетиоци моћи ће да добију бесплатно саветовање, било да их занимају студије у иностранству, приватни или државни универзитети, интернати или школе језика. Универзитет у Београду ће се представити на ЕДУфаир-у ове године представити са више од 20 факултета.

„ЕДУфаир је један од највец́их саветодавних пројеката у Србији и региону, који представља најновије трендове у области образовања. Мисија нашег тима је да пружи професионалну перспективу и реализацију сваком студенту који је заинтересован за развој образовања – од личног студијског програма до професионалне реализације и стажирања. Било да је реч о ученицима и студентима, или родитељима који желе да се информишу о свим могућностима за своју децу, ЕдуФаир ове године пружа атрактиван програм у ком ће свако моћи да пронађе садржај по својој мери“, објаснила је Даша Денда, евент менаџерка ЕдуФаир-а.

Пријаве за ЕдуФаир 2020 су бесплатне и врше се онлине на линку edufair.rs

Извор/фото: ЕдуФаир