Документарни филм о концерту у неолитском насељу Kарнак у којем учествује Немања Радуловић са колегама из састава „Доубле Сенс“, биће приказан 17. и 18. марта у Kоларчевој задужбини.

Тај документарац је прво остварење новог циклуса иновативних, аудиовизуелних серија под називом „УНИQУЕ – ун артисте, ун лиеу, ун цонцерт“ који укључује неке од најзначајнијих музичара данашњице, а у организацији музичке куће „Дојче грамофон“ и француске филмске и видео куће „Неутра“.

Светска премијера је одржана 23. јануара и од тада се филм емитује у више од 400 биоскопских дворана широм Француске, Белгије и Швајцарске.

Др Цлеменс Траутманн, председник Дојче грамофона је поводом премијере филма исказао задовољство што су искористили јединствену прилику да на посебан начин представе класичну музику и повежу је са биоскопом, телевизијом и онлајн публиком.

Њихов главни циљ је да својим уметницима омогуће да уметничке пројекте представе у специфичним аудио-визуелним форматима који имају одличан квалитет и широк домет до публике.

„Снимање концерата на задивљујућим местима и изван традиционалних концертних простора нуди нови уметнички приступ живој класичној музици. Биоскопска и телевизијска публика су циљни гледаоци ових јединствених представа са жељом да они постану и концертна публика“, истакао је Филип Ширер, директор „Неутра“ продукције поводом премијере овог филма.

Београдска публика ће имати јединствену прилику да две вечери у Великој дворани Kоларчеве задужбине ексклузивно присуствује пројекцији овог филма, уз присуство Немање Радуловића и једног дела његових колега – музичара који су учествовали у снимању филма.

Пројекције су заказане за 17. и 18. март са почетком у 21х, а улазнице по цени од 400 динара су у продаји на билетарници Kоларчеве задужбине.

 

Извор: Тањуг

Фото: Фацебоок